Проф. Асена Стоименова  е председателка на Българския фармацевтичен съюз. Представяме Ви

...
Проф. Асена Стоименова  е председателка на Българския фармацевтичен съюз. Представяме Ви
Коментари Харесай

Проф. Стоименова: Скъпи приятелю-антиваксър, заразяването с COVID-19 е много по-опасно, отколкото да получиш едно парче от мъртъв протеин

 Проф. Асена Стоименова  е председателка на Българския фармацевтичен съюз. Представяме Ви нейна обява в обществените мрежи, която е ориентирана към всички антиваксъри в България.

Скъпи приятелю-антиваксър,

като изключим, че не е тактично и по никакъв начин не е приятелско да ми пращащ материали на тематика “как имунизираните си инжектирали генетична отрова " и по какъв начин “ще умрат в най-скоро време ", бих желала, защото евентуално си пропуснал уроците по биология (а е изцяло допустимо биологията да не ти е била забавна, тъй като не си я разбирал - това не е подигравка, може да не си имал положителни учители) да ти споделя следното:

• В иРНК ваксини (на Модерна и Пфайзер) има единствено елементи от осведомителна РНК, която кодира синтеза на спайк-протеина. Това ‘малко парче " РНК не може да се репликира.

• За разлика от горното, когато се заразиш с COVID-19, ти “получаваш " целия вирус, с целия му генетичен материал, който навлиза в клетките ти и стартира да се репликира. Заразяването с COVID-19 е доста по-опасно, в сравнение с да получиш едно “парче от мъртъв протеин ". Естественият контакт с ковид може непосредствено да повреди твоите кафези и да аргументи инфектиране заради реакция на твоята имунна система, което може да аргументи увреждания на цялото тяло.

• иРНК ваксини са по-безопасни от създадените по обичайни способи ваксини, с които всички ние сме имунизирани.

• Технологията на иРНК-ваксини не е нова. Тези способи на произвеждане на ваксини се ползват още от 90-те години на предишния век – за лекуване на рак например Към момента има клинични изпитвания за такива ваксини за Zika, бяс и цитомегаловирус (CMV). Помисли за производството на иРНК ваксини като един тип печатница – технологията е да направиш машините и мастилото, както и буквите – а по-късно “печаташ разнообразни книги " – т.е. ваксини против разнообразни болести.

• Макар очевидно да си не запомнил и уроците по имунология, бих желала да ти припомня, че животът на РНК е къс и еднопосочен – от РНК не може да се направи ДНК, от ДНК може да се направи РНК.

П.С. Умолявам те, приятелю, не пиши под поста ми, той е единствено информация, а не за започване на спор. Нямам желание да диспутирам и потвърждавам правотата си. Горното са общо известни обстоятелства и научни истини. А другояче всеки има право да има вяра, в каквото изиска... Моля, по този начин както аз не ти изпращам материали, че има огромен % възможност да умреш или да се усложниш, в случай че не се ваксинираш, да ми отвърнеш със същото почитание и да не ми изпращащ “информация ", за това каква “отрова циркулира в кръвта на имунизираните ". Това, че си с юридическо или здравно обучение единствено го прави още по-тъжно...

Различното ни отношение към имунизациите не би следвало да се отрази на естественото ни другарство. Различното отношение към имунизациите, значи, че по друг метод четем и разчитаме научна информация, че използваме разнообразни източници на информация и че имаме друго равнище на доверие към науката и фармацевтичната промишленост. Нищо повече... Няма да влизам в разногласия, тъй като имам вяра в науката. А тя споделя, че в случай че ти си преднамерен в нещо, даже излагането на справедливи и разумни обстоятелства няма да ти промени мнението.

А времето и на двама ни е скъпо, нали... Нека не спорим...Можем да използваме това време за нещо доста по-приятно и потребно. Само желая да ти кажа, че уеб страниците с дезинформационни материали, от които ми препращаш линкове, с цел да се “информирам ", по какъв начин ще умра и ДНК-ми ще бъде променено след имунизирането са спечелили за основателите си повече от 250 милиона щатски $ единствено за първите 6 месеца на 2020 година. Моля те, не ми изпращай линкове към тях. Аз не желая да съм част от тази облага...
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР